16 Şubat 2011 Çarşamba

AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN 14. KARMA RESİM SERGİSİ: 17 ŞUBAT’TA


Akçaabat Belediyesi; 17 Şubat 2011 Perşembe Kurtuluş Günü Akçaabat 'Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde, büyük bir sanat organizasyonuna daha imza atıyor.


Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Kültür Araştırma Kurulu ve Akçaabatlı Resim Öğretmenleri tarafından planlanan ve İlçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı kutlamaları çerçevesinde; 17 Şubat’ta açılmasına karar verilen serginin hazırlıkları tamamlandı.


Akçaabat ‘Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde düzenlenen sergiye Türkiye’nin sayılı sanatçıları katılıyor. Ali Candaş (Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi), Mustafa Salim Aktuğ (Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi), Basri Erdem (İstanbul Işık Üniversitesi Dekanı), Hakan Esmer (Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi), Mehmet Ali Doğan, Sezai Kara, Adil Ocak, Gülay Yüksel, Aynur Ocak, Aslı Özen, Durmuş Ali Akça, Yusuf Katipoğlu gibi önemli sanatçıların resimleri sergide yer alacak. Sanatçılar Trabzon‘da ilk defa bir sergiye katılıyorlar.


Ayrıca bu sergide, Akçaabat Fatih Eğitim Fakültesi ve Akçaabat Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri ile Akçaabat’ta görev yapan öğretmenler ve Trabzon’dan gelen sanatçılar da yer alacak.

Toplam 51 Sanatçının katıldığı çok kapsamlı bir sergi olacak. Ayrıca sergiye katılan eserlerden oluşan bir katalog da basılacak.


Konu hakkında Belediye Başkanı Şefik Türkmen:

”Bu organizasyonla şehirde önemli bir kültür sanat etkinliğine imza atılacaktır. Bu anlamlı etkinliğin yapılmasında, varlıklarıyla her zaman gurur duyduğumuz sanatçı dostlarımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


SERGİYE KATILACAK SANATÇILAR:


Aşan CORA, Derya ÖZEN, Durmuş Ali AKÇA, Sezai KARA, Osman Zeki DEMİRKALE, Adil OCAK, Kasım ÇUBUKÇU, Aynur ÇOLAK, Ercan AYÇİÇEK, Mustafa Salim AKTUĞ, Aslı ÖZEN, Mehmet Ali DOĞAN, Mehmet Hacı FETTAHOĞLU, Sezgin YÜKSEL, Ceyhan MURATHANOĞLU, Mustafa Hikmet MALKOÇ, Abdurrahman MISIR, Ali CANDAŞ, Ali Haydar ÖZKAN, Nuray ATMACA, Mustafa IŞIK, Evrensel BAŞ, Mansur Caferov ABBASALİHOĞLU, Gülay YÜKSEL, Abit GÜNER, M.Selçuk DUMANOĞLU, Suat KURTULDU, Mümin CANDAN, Şakir ŞEYİHOĞLU, Kenan DEMİR, Necati Seydi FERAHOĞLU, Kadir ŞİŞGİNOĞLU, Abdullah AYAYDIN, Yasemin KALYONCU, Şuayıp ŞEYİHOĞLU, Okan KÖLEMEN, Hakan ESMER, Arif ALESKEROV, Meher BAYRAMOĞLU, Mustafa BEŞGEN, Leyla Afacan KODAMAN, Seda LİMAN, Yusuf KATİPOĞLU, Raif KALYONCU, Güler GENÇ EROL, Selmanur Menşure AKTAŞ, Haydar DURMUŞ, Ekrem KUTLU, Hülya Atalay SAĞLAM, Basri ERDEM, Serhan USLUOĞLU.

SERGİ 25 ŞUBAT'A KADAR AÇIK KALACAK 


14. Karma Resim Sergisi, 17-25 Şubat 2011 tarihleri arasında Akçaabat Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde açık kalacak ve mesai bitiminde sona erecek.


KAYNAK: www.akcaabat.bel.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder