22 Şubat 2011 Salı

“İLÇELERİN BİRLİKTE HAREKET ETMESİ GURUR VERİCİ”


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Sürmene-Araklı Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Sürmen ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.


Sürmene ve Araklı ilçelerinin bir dernek altında birlikte hareket etmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Vali Kızılcık, Sürmene Araklı Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanlığı görevine seçilen Ayhan Sürmen’i tebrik etti.


Sürmene Araklı Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Trabzon’un gelişimine önemli katkısı olduğunu belirten Vali Kızılcık,


“Trabzon’umuzda ilçelerin bu tür birliktelikleri bizleri memnun ediyor. Katılımcı demokrasinin temel unsurlarından birisi olan sivil toplum kuruluşlarının canlanması, iş yapma kapasitesinin artması fevkalade önemlidir. Sivil toplum kuruluşları marifetiyle hem karar süreçlerine katılma, hem bilgilendirme hem de birlikte hareket etme kültürü gelişmektedir. Bu anlayışla ümit ediyorum ki Sürmene Araklı Kültür ve Dayanışma Derneği yöremizin gelişmesine katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.


Yaşadığımız çağın sivil toplum kuruluşları ve kadınlarında içinde bulunduğu oluşumlardan ayrı düşünülemeyeceğini kaydeden Vali Kızılcık, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:


“Şeffaf yönetim ve denetimin gerçekleştirilmesinde sivil toplum örgütlerinin önemli bir yeri vardır. Bilgi çağında yaşıyoruz. Bilgi çağı değişimin sürekli olduğu bir çağdır. Değişimin tetikleyicisi bilgidir. Bu değişimi beraber yönetebilmek için özel sektör ve sivil toplumunda olması gerekiyor. 21. yüzyılı sivil toplumsuz, kadın hareketi olmadan düşünemezsiniz. Bu iki hareketi görmezlikten gelen idarenin başarılı olması mümkün değildir. Çağların ruhlarını yakalamak lazım.. Bunlarda bu çağın ruhudur. Bende sizlerin destek ve katkılarınızı bekleyeceğim”


Sürmene Araklı Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Sürmen ise,

“Sürmene Araklı Kültür ve Dayanışma Derneği’nin bir olmasının temel nedeni Araklı’nın Sürmene’den sonra ayrılarak ilçe olmasıdır. Bu iki ilçelerinin bütün ilişkileri iç içedir. Arkadaşlar bize teveccüh göstererek bizleri başkanlığa seçti. Bizde kabul ettik. Devlet adına sizlere katkı sağlamaya hazırız. Bizlerde dernek olarak sizlerin yardımlarınızı bekliyoruz” dedi. (VB – 22.02.2011)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder