21 Şubat 2011 Pazartesi

‘KÖYDES’ TOPLANTISI YAPILDI


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık: “KÖYDES’ten en fazla ödenek alan illerden birisi olarak yapacağımız çalışmalarla köylerimizin ihtiyaçlarının giderilmesini hedefliyoruz” dedi.


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın başkanlığında Valilik (B) Toplantı Salonunda gerçekleştirilen KÖYDES Toplantısına Vali Yardımcısı Aziz Mercan, İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul, İlçe kaymakamları ve ilgili kurumların amirleri katıldı.


2011 yılı içerisinde KÖYDES kapsamında 34 Milyon 185 bin 584 TL lik ödeneğin verimli şekilde kullanılması ve adil dağıtılması için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Vali Kızılcık;


“KÖYDES ödeneğinin dağıtımı için şuan bu arada bulunuyoruz. Yılbaşı itibari ile toplamda 34 Milyon 185 bin 584 TL’lik bir ödenek geldi. Bunun 4 Milyon 478 bin 190 TL’si devam eden işler için kullanılacak. Dağıtımını yapacağımız 29 Milyon 707 bin 394 TL’lik bir ödenek var. Bunun son gelen kısmının dağıtımı doğrudan bakanlık tarafından Köylere Hizmet Götürme Birliklerine gönderilmek üzere paylaştırıldı. Dolayısıyla bugün dağıtımını yapacağımız 2010 yılı sonunda gelen 14 Milyon 400 bin TL civarındaki rakamdır. Böylece toplamda 2011 yılı için 34 Milyon TL lik bir ödeneğimiz var. Bu 34 Milyon TL’lik ödeneği KÖYDES kapsamında köylerimizin yol ve su ihtiyaçlarının karşılanması ve standartlarının yükseltilmesi için kullanacağız” dedi.


KÖYDES ödeneğinin adil ve etkin kullanılması için kaymakamlara seslenen Vali Kızılcık,


“Birinci derecede ilçelerimizdeki sorumluluk sizlere aittir. Ödeneklerin zamanında, etkin ve verimli bir şekilde kullanılması için daha hassas davranmanızı sizlerden rica ediyorum. Ümit ediyorum ki; 2011 yılının 2. yarısı için de geçen sene aldığımız miktarda KÖYDES’ten ödeneği alırız. KÖYDES’ten en fazla ödenek alan illerden birisi olarak yapacağımız çalışmalarla köylerimizin ihtiyaçlarının giderilmesini hedefliyoruz” şeklinde konuştu. (VB - 21.02.2011)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder