25 Şubat 2011 Cuma

TRABZON’UN KURTULUŞUNUN 93. YILDÖNÜMÜ BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI


Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıldönümü; 24 Şubat 2011 Perşembe Günü yapılan törenlerle ve büyük coşkuyla kutlandı.



24 Şubat 2011 Perşembe Günü, Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıl dönümü törenleri Hükümet Binasının kuzeyinden geçen Kahraman Maraş Caddesi üzerinde yapıldı.



Kutlama törenleri; Anıta çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.




Kurtuluş Törenine Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 48. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdullah Baysar, Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz ve çok sayıda davetli ve Türkiye Gençlik Meclisi üyeleri ile ''1. Türkiye Gençlik Buluşması'' için Trabzon’da bulunan yabancı ülkelerden gelen davetli gençler katıldı.



Törende Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 48. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdullah Baysar, Trabzon halkını selamlayarak, düşman işgalinden kurtuluş günlerini kutladılar.

Törende Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.



Başkan Gümrükçüoğlu, konuşmasında özellikle küresel güç odaklarınca dünyanın yeniden yapılandırılmaya çalışıldığını, ülke ve bölgeye dair bazı planların kamuoyuna yansıdığı bu günlerde daha da dikkatli olunması gerektiğine vurgu yaptı.

Gümrükçüoğlu; Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun kutlanmasındaki amacın, geçmişte yaşanan olumsuz olaylar nedeniyle günümüzde yeni düşmanlıklar üretmek olmadığını belirtti.

Başkanı Gümrükçüoğlu Trabzon'un 18 Nisan 1916'da işgale uğradığını belirterek;

''İşgalden önce Osmanlı 1914'de Birinci Dünya Savaşı'nda 4 cephede ve 4 kıtada millet olarak; insanlık, özgürlük ve barış için harp etmek zorunda kaldı” dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu; amaçlarının, geçmişte yaşananları hatırlamak, bunlardan dersler çıkarmak ve bir daha bu tür gelişmelere tanık olmamak olduğunu ifade ederek;

“Özellikle küresel güç odakları tarafından dünyamızın yeniden yapılandırılmaya çalışıldığı, ülkemize ve bölgemize dair bazı planların kamuoyuna yansıdığı bu günlerde daha da dikkatli olmamız gerektiği açıktır. Bu gelişmeleri doğru okuyabilmek için de başvuracağımız yegâne kaynak ise tarihtir. Bu nedenle belleğimizi sürekli canlı tutmak zorunluluğundayız.

Trabzon’un düşmen İşgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü vesilesi ile başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.




Etkinlikler çerçevesinde Trabzon'un 93. yıldönümü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.




Düşman İşgalinden Kurtuluşun 93. yıldönümü Töreni, resmi geçit töreniyle sona erdi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder