26 Şubat 2011 Cumartesi

RESSAM YILDIRIM’IN 18. KİŞİSEL RESİM SERGİSİ SONA ERDİ


Trabzon Sanat Galerisinde büyük beğeni ile izlenen Ressam Abdülkadir Yıldırım’ın 18. Kişisel Resim Sergisi bugün sona erdi.



Trabzonlu Ressam Abdülkadir Yıldırım’ın 18 Şubat 2011 Cuma Günü Saat: 17.30’da Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ait Trabzon Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde açtığı "Rengin Adı Karadeniz" konulu 18. Kişisel Resim Sergisi, 9 gün süre ile ziyarete açık kaldıktan sonra bugün (26.02.2011 Cumartesi) mesai saati bitiminde sona erdi.





Ressam Yıldırım'ın, sergiyi gezenlere Doğu Karadeniz’in, köylerin ve yaylaların güzelliklerini tablolara yansıtmaya çalıştığını ifade ederek,


“Karadeniz simgelerini kendi yorumumla faklı renk anlayışıyla yapmış olduğum bu çalışmalarımla dışarıda açmış olduğum sergilerde de amacım güzel Karadeniz Bölgemizi ve yöremizi tanıtmaktır” dedi.



**


ABDÜLKADİR YILDIRIM KİMDİR?



1959 da Trabzon’da doğdu. Aslen Gümüşhane Torul’a bağlı Işık Köyü’ndendir. 12 yaşında babasını kaybedince ailesinin maddi yükünü sırtlandı. İlk önce ilkokul sıralarında öğretmeni resim yeteneğini fark etti ve çalışmalarını devam ettirmesi için onu teşvik etti. Okul yaşamı Ticaret Lisesinden mezun olunca sona erdi ve ayakkabıcı olarak esnaflık yapmaya başladı. Ancak büyük bir ilgi ve sevgiyle yöneldiği resmi de ihmal etmedi.



Ömrünü hep Trabzon’ da geçirmiş olan sanatçı, yöre kültürünü ve iyimser bakış açsını aktarır tablolarıyla. Ağırlıklı olarak Karadeniz’ in büyülü mavisini, deniz-insan ilişkisini, yaylaların doğal güzelliğini, yaşam tarzını yansıtır.



Çalışmalarını empresyonist tarzda peyzajlarla sürdüren ressam Yıldırım, ilk sergisini 1997’de Trabzon Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde açtı. Şimdiye kadar Trabzon, İstanbul, Konya, Aydın, Bursa, Diyarbakır, Ankara ve Eskişehir gibi kent merkezlerinde ve yurt dışında 18 kişisel sergi açan Yıldırım, ayrıca değişik illerde 31 grup ve karma sergiye katıldı.



Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği Üyesi olan Ressam Yıldırım; SANATI dünya üzerindeki ender paylaşımlardan biri olarak görmektedir.


TRABZON HABER AJANSI – 26.02.2011 - Cumartesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder