14 Şubat 2011 Pazartesi

MEVLİD KANDİLİ BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANILIYOR



MEVLİD KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN.




Bu gece Mevlid Kandili gecesi; Hz. Muhammed'in doğum yıldönümünü olan Mevlid Kandili Türkiye’de ve Tüm İslam Âleminde büyük coşkuyla kutlanıyor



Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mevlid Kandili vesilesiyle yayınladığı mesajda Mevlid Kandili'nin bütün insanlığın gönlünde muhtaç olduğu manevi ışığa dönüşmesini Allah'tan niyaz ettiğini ifade ederek, Mevlid Kandili'nin ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa huzur, barış ve bereket getirmesini diledi.

DİB Başkanı Görmez, açıklamasında Peygamberimizi anlatan en güzel kavramın rahmet ve merhamet olduğunu vurgulayarak, Kur'an-ı Kerim'de geçen ve Peygamberimiz Resul-i Ekrem'e hitaben Allah-u Teâlâ(C.C.), "Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik" diye buyuran ayetini hatırlattı ve Peygamberimizin de kendisinin rahmet peygamberi olduğunu ve bu rahmeti yeryüzünde daim kılmak için her türlü sıkıntı ve meşakkate katlanmaya razı olduğunu vurguladı.

DİB Başkanı Görmez;

“Böylelikle televizyon ekranlarından bilgisayar oyunlarına, anne-baba-evlat üçgeninden eşler arası iletişime, siyasetten sanata, spordan eğitime hayatın her alanında şiddetin en acı örnekleriyle yüzleşmek durumunda kalan insanımız için nübüvvetin merhamet pınarına başvurulacak; kirlenen gönüller arınacak, merhameti okulda, evde, iş yerinde, çarşıda, sokakta kısacası hayat nerede devam ediyorsa orada hâkim kılacak şekilde eğitim sürecine dâhil etmenin gereği ve imkânı tartışılacak ve bu çerçevede çabalara zemin hazırlanacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandilinizi tebrik ediyor, Sevgili Peygamberimizin (S.A.V.) doğum günü münasebetiyle, başta ülkemiz ve İslam dünyası olmak üzere tüm insanlığın Rahmet Peygamberi'nin (S.A.V.) rahmet yüklü mesajlarından nasibdar olmasını Cenab-ı Mevlâ'dan niyaz ediyorum" diye konuştu.

Mevlid Kandil Gecesinde ibadetler ve dualar yapılabileceği gibi bu güzel gecede, günde ve haftada Peygamber Efendimiz Hz. MUHAMMED (S.A.V.)’e bol bol “Allahümme Salli Ala Seyyidine Muhammed’in ve Ala Ali Seyyidina Muhammed” söyleyerek, salâvat-ı şerife getirebiliriz.

Bu gece hem cami ve cemaat sevabından yararlanmak için mümkünse vakit namazlarımızı camilerde kılmaya özen göstererelim. Böylece diğer Müslüman kardeşlerimizle bütünleşmeli, kandillerini tebrik etmeliyiz.

Bu gece Tespih Namazı kılabiliriz, yatsı namazı için camiye gidersek ve gittiğimiz camide tespih namazı kılınacaksa tespih namazını da cemaatle beraber idrak etmiş oluruz.



MEVLİD KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder