23 Şubat 2011 Çarşamba

ŞAİR ve YAZAR NİHAT ÇELİK, TV‘DEKİ 'ŞEHRİN DİNAMİKLERİ’ PROGRAMINA KATILDI


Göreleli Şair ve Araştırmacı Yazar Nihat ÇELİK; Trabzon‘dan bölgesel yayın yapan KUZEY TV’de her hafta Salı Günleri yayınlanan ve Araştırmacı Yazar Mustafa Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu “ŞEHRİN DİNAMİKLERİ” programına konuk oldu.


Göreleli Şair ve Araştırmacı Yazar Nihat ÇELİK (Selimoğlu); Trabzon‘dan bölgesel yayın yapan KUZEY TV’de her hafta Salı Günleri yayınlanan ve Araştırmacı Yazar Mustafa Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu “ŞEHRİN DİNAMİKLERİ” programına bugün (22.02. 2011 Salı) saat 15.20’de konuk oldu.

Programa katılmak üzere Görele’den Trabzon’a gelen 77 yaşındaki Çelik, Mustafa Yazıcı ile KUZEY TV’de buluştu. KUZEY TV Genel Yayın Müdürü Serkan Yoldaş’ı ziyaret ederek, bir süre görüşen yazarlar bugün saat 15.00’de KUZEY TV’nin üst katındaki stüdyoya çıktılar.



Program başlangıcında hayli heyecanlı olduğu gözlenen Şair ve Araştırmacı Yazar Nihat Çelik, konuştukça açıldı. Açıldıkça da anlatacakları için zaman yetmez oldu.



Program sırasında, özellikle Osmanlı İmparatorluğu'nun son döneminde, emperyalist güçlerin ve özellikle onlarla işbirliğine giren Çarlık Rusya’nın işgaline uğrayan Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi’nde Harşit Çayı’ndan öte doğuda işgal edilen Karadeniz şehirlerinde yaşan insanların muhacirlik olarak nitelendirilen bin bir kahırla, açlık ve sefaletle dolu göçleri, İşgalci Rus kuvvetleri ve Rumlarla ve özellikle de bölge halkına karşı hunharca katliama girişen Ermeni Komitacılar ve onlara karşı yapılan askeri ve milis kuvvetlerinin mücadelelerine ağırlık verildi.



Ve iddiaların aksine karşı harekâtlarla Rusların zor durumda bırakılması ve Harşit Çayı üzerinde cephe hattı kurulmasıyla düşman kuvvetlerinin durdurulduğunu ve yapılan mücadeleler ve diplomatik temaslar sonucu düşman kuvvetlerinin ve katliam yapan komitacıların nasıl bertaraf edildiğini ve çekilmek zorunda bırakıldıklarını anlattı.



Ve özellikle gençlere seslenerek: “Gençler geçmişten ders almak için tarihini çok iyi öğrenmelidir. Ecdat, işgalcileri vatan topraklarından çıkartmak için çok büyük mücadeleler vererek, işgalcileri defetti. Herkes şunu iyice bilmelidir ki; Hiçbir işgalci güç, zoru görmeden işgal ettikleri topraklardan asla çıkmaz” dedi.



Şair ve Yazar Nihat Çelik'e yaşı, bilgisi ve sevecenliği nedeniyle başta program yapımcısı Mustafa Yazıcı ve Kuzey TV yöneticisi Serkan Yoldaş olmak üzere Ana kumanda ve Kameranmanlar tarafından büyük ilgi gösterildi.

TRABZON HABER AJANSI – 22.02.2011 Salı

Fotoğraflar: MUHAMMET YAVRUOĞLU - 22.02.2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder