12 Şubat 2011 Cumartesi

TÜRK ve DÜNYA GENÇLERİ TRABZON’UN 93. KURTULUŞ GÜNÜNDE BULUŞUYOR



Türk ve Dünya Gençleri; ‘1. TÜRKİYE GENÇLİK BULUŞMASI’ adı altında 150 genç, 23-27 Şubat 2011 tarihleri arasında Trabzon’un Kurtuluşu’nda Buluşacak.



Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi’nin organizasyonuyla 23-27 Şubat 2011 tarihleri arasında Trabzon'un 93. Kurtuluş Yıldönümü münasebetiyle ‘1. TÜRKİYE GENÇLİK BULUŞMASI’ kapsamında 81 ilden, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden, Türk Cumhuriyetlerden ve 36 dünya ülkesinden 150 genç Trabzon’a gelecek.



Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi'nin Trabzon'a kazandırdığı, 23-27 Şubat 2011 tarihleri arasında Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz ÖZAK’ın himayelerinde 81 ilden, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden, Türk Cumhuriyetlerden ve 36 dünya ülkesinden davet edilen 150 gencin Trabzon’da bir araya geleceği 1. TÜRKİYE GENÇLİK BULUŞMASI adıyla yapılacak olan organizasyonla ilgili olarak Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Muammer TOSUN yaptığı açıklamada Trabzon'un her daim pozitif gençleri barındırdığına dikkat çekerek;


“1. Türkiye Gençlik Buluşması'nı yaparak ülkemizin 81 ilinden, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden, Türk Cumhuriyetlerinden ve 36 dünya ülkesinden gelecek olan 150 gence marka şehir olan Trabzon'u en iyi şekilde aktarmayı, Trabzon'un kültürünü onlara aşılamayı ve bir kültür mozaği oluşturmayı hedefliyoruz.


Ayrıca, Trabzon'un kurtuluşunu da nazara alıp 24 Şubat 2011'de kurtuluş töreni etkinliklerinde yer alarak ve Trabzon'un tarihini anlatan bir konferans da düzenleyerek, gençlerle birlikte Trabzon'u tarihiyle birlikte yaşatmak istiyoruz.


2011 yılında Trabzon’da düzenlenecek olan Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali öncesinde, 1. Türkiye Gençlik Buluşması kapsamında ülkemizin her ilinden, KKTC'den, Türk Cumhuriyetlerinden ve dünya ülkelerinden Trabzon'a gelecek olan temsilci gençlere olimpiyat ve 2011 süreci hakkında aktarımlarda bulunulacaktır.


Trabzon’dan ayrılan temsilci gençler şehirlerine ve ülkelerine döndüklerinde Trabzon’un 2011 süreci hakkında yaşadıkları yerde ki gençlere ve halka da aktarımlarda bulunabilecek hale geleceklerdir. Bu doğrultuda katılımcı her genç birer fahri olimpiyat elçisi olacaktır.


Organizasyonda yer almak isteyen gençler www.trabzongenclikmeclisi.org /trabzon’ adresinden başvuru yapabilirler” şeklinde konuştu.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder