21 Şubat 2011 Pazartesi

VERGİ HAFTASI’NDA BAŞKAN YUMBUL’DAN, VALİ KIZILCIK’A ZİYARET


Vergi Haftası nedeniyle ziyarete gelen heyeti kabul eden Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık: “Hizmette kalitenin arttırılması vergi İle sağlanır” dedi.



Trabzon Valisi Dr Recep Kızılcık, Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Trabzon Vergi Dairesi Başkan Vekili Zeki Yumbul ve beraberindekileri kabul etti.


Vergi vermeyi bir vatandaşlık görevi olarak görmek gerektiğini ifade eden Vali Kızılcık, vergi mükelleflerinin vergilerini tam olarak vererek kamusal hizmetlerin kalitesinin arttırılmasına katkı sağladığını kaydetti.


Vergilerin ülkelerin gelişmelerinde önemli bir unsur teşkil ettiğini kaydeden Vali Kızılcık,


“Vatandaşa hizmetin kaynağı olan vergilerin toplanmasında büyük çaba sarf ediyorsunuz. Adaletli bir şekilde belirlenmiş vergilerin toplanmasında bazı zorluklarla da karşılaşıyorsunuz. Vergisiz devlet hizmetlerinin olması ve kalkınmanın sağlanması mümkün değildir. Sizleri bu vefakâr ve cefakâr çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyorum” dedi.


Vergi duyarlılığının arttırılmasının gerektiğinin de altını çizen Vali Kızılcık, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:


“Vergi duyarlılığın artmasının hem toplumsal gelişmeye hem de devletimizin gelişmesinde son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Vergi ödemek sadece para vermek anlamına gelmez. Vergi ödemek kamu hizmetlerinde kalitenin arttırılması, daha yaygın hizmet sunulması, aynı zamanda toplumsal eşitliğin sağlanmasına da çok önemli katkı sağlar. Vergiyi veren insan verdiği paranın etkin olarak kullanılıp kullanılmadığını sorgulama hakkına sahiptir” dedi.


Vergi Dairesi Başkan Vekili Zeki Yumbul ise 21-27 Şubat tarihleri arasında Türkiye genelinde düzenlenen Vergi Haftası etkinliklerinin ana amacının vergi bilincini arttırmak olduğunu belirterek,


“Toplumda vergi bilincinin oluşturmak amacıyla 1990 yılından beri vergi haftası kutlanmaktadır. Bu sene çocuklara, mükelleflerimize ve çalışanlarımıza yönelik etkinliklerimiz olacaktır” dedi. (VB – 21.02.2011)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder