11 Şubat 2011 Cuma

DOĞANKÖY (MUCURA) KARA TESLİM


Trabzon Akçaabat’a bağlı Doğanköy Beldesinde dün gece ani bastıran kar nedeniyle ana ve mahalle yolları bir süre ulaşıma kapandı.



11.02.2011 Cuma Günü Trabzon dâhilinde olduğu gibi Akçaabat’a bağlı Doğanköy(Mucura) Beldesinde de dün gece aniden yağan 20 cm.lik kar nedeniyle halk, zor anlar yaşadı. Sabah altı (06.00) civarında iyice etkisini arttıran karla beraber Akçaabat-Düzköy Karayolu Saat dokuz (09.00)’a kadar kapandı. Mahalle yolları ise açılmayı bekliyor. Elektriklerin de kesilmesiyle Doğanköy Beldesi sessizliğe büründü. Kar nedeniyle çok güzel manzaralar oluştu.
 

Doğanköy Beldesi’nde Merkezde kar yağışı nedeniyle Akçaabat-Düzköy Karayolu Doğanköy Hekimli Rampası araçlara geçit vermediğinden çok sayıda araç belde merkezinde üç saate yakın beklemek zorunda kaldı. Trabzon Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü’nden gelen iş makinelerinin saat 09.00’ da karayolunu taraması ile ulaşım normale döndü.


Ayrıca önceki gece vefat eden ve dün Doğanköy’de defnedilen 102 yaşındaki Fatma (Sebetçi) Nine’nin bugün 1. Sabah Kur’anı, mezarı başında yoğun kar yağışı altında okundu.


Kar yağışı nedeniyle beyaz bir örtüye bürünen Doğanköy Beldesinde duruma en çok çocuklar sevindi. Çocuklar bol bol kartopu oynayarak, karın tadını çıkardılar. Ancak gece, havanın ayaz yapması nedeniyle don olmasından endişe edilmektedir.


(FOTOĞRAFLAR: Soner TUTKUN-11.02.2011)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder