21 Şubat 2011 Pazartesi

“İSTİHDAM ARTARSA; HUZUR VE REFAH DA ARTAR”



Trabzon Valisi Kızılcık: “Yaptığımız çalışmaların sonunda işsizlik oranında düşme oldu. İşsizlik oranları tek haneli rakamlara düşmeye başladığında ülkemizdeki huzur ve refah daha da artmış olacak” dedi.



Trabzon İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Toplantısı Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın başkanlığında Trabzon Valiliği (B) Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.


İş dünyasının talep ettiği nitelikte iş gücü oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Vali Kızılcık, toplantıda 2010 yılının değerlendirilmesi ile 2011 yılı planının yapılacağını kaydetti.


Potansiyel iş gücünü; iş dünyasının ihtiyaçlarına göre hazırlamayı planladıklarını kaydeden Vali Kızılcık;


“Toplantımızda 2010 yılı içerisinde İl İstihdam ve Mesleki Eğitim konusunda yapılan projelerin ve 2011 yılı kapsamında gönderilen ödeneklerin değerlendirilmesini yapacağız.


Bildiğiniz gibi İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’muzun temel hedefi; illerde devletimizin kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının hazırlayacakları projelerle iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikteki personeli öğretmektir. Potansiyelimizi iş dünyasının ihtiyaçlarına göre hazırlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.


2010 yılının başarılı bir yıl olduğunu ve 2011 yılının çalışmalarının yapıldığını belirten Vali Kızılcık;


“Ülkemizin 2023 yılında dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alma hedefine katkı sağlamak istiyoruz.


Bu anlamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız; İş-Kur aracılığıyla bizlere ödenek göndermektedir. Yerel ihtiyaçları göz önünde bulundurarak, bu ödeneklerin dağıtımını veya ihtiyacımız olan ödeneklerin talebini ilgili bakanlıktan talep ediyoruz.


2010 yılı başarılı bir yıl oldu ve 1 Milyon TL’nin üzerinde kaynak burada bildirmiş olduğumuz alanlarda iş gücünün yetiştirilmesi için gönderildi. Ödeneklerin bir kısmı kamu kurumları ve özel sektör tarafından istihdam garantili ve istihdam garantisi olmayan kurslara harcanıyor” dedi.


Trabzon kırsalının turizme hazırlanması ve istihdam oluşturulması için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Kızılcık, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:


“Dünyada yaşanan ekonomik krizden çıkmada bizimde çok başarılı uyguladığımız, toplum yararına çalışma projesi çerçevesinde hem Trabzon’umuzun kırsalının turizme hazırlanması ve hem de istihdam oluşturulması için çalışmalar yapmaktayız.


Bildiğiniz gibi İl Çevre ve Orman Müdürlüğümüzün hazırladığı bir projeyi destekleyerek, 120 civarında vatandaşımızın ilk etapta 4 ay, ikinci etapta 2 ay ve toplamda 6 ay destekleyerek istihdamını sağladık. Bu nedenle kırsalda eğitim faaliyetlerini yürütme şansı bulduk.


Bu yılda toplum yararına çalışma kapsamında gönderilen bir miktar ödenek var. Bu miktarı da aynı amaçla kullanmak için karar alacağız.


Bu çalışmaların sonunda işsizlik oranında düşme oldu. İşsizlik oranları tek haneli rakamlara düşmeye başladığında ülkemizdeki huzur ve refah daha da artmış olacak” dedi. (VB – 21.02.2011)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder