14 Şubat 2011 Pazartesi

GÖRELE’NİN 93. KURTULUŞ YILDÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI


Görele’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 93. Yıl Dönümü Törenlerle Kutlandı, Kurtuluş etkinlikleri çerçevesinde Sanatçı ve Yazarlar tarafından açılan Resim, Kitap-Kültür Sergisi ve Karikatür Sergisi gezildi.



Görele’nin Düşman İşgalinden Kurtuluş Törenlerine; Görele Kaymakamı Aykut Pekmez, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Görele Garnizon Komutanı Binbaşı Tamer Yılmaz, Giresun Özel İdare Genel Sekreteri Cumhur Melikoğlu, Görele Jandarma Komutanı Üsteğmen Nursi Çağlak, İlçe Emniyet Müdür Vekili İlhan Yıldırım, Milli Eğitim Müdürü Korkmaz Cırıt, CHP Görele İlçe Başkanı S. Salih Melikoğlu, Ziraat Odası Başkanı Özcan Öner, Türkiye Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu, Akçaabat Belediyesi Kültür Müdürü Turhan Bektaşoğlu, Karikatürist Yazar Harun Yavruoğlu, Araştırmacı Yazar Mustafa Yazıcı, Ressam Ekrem Kutlu, bazı siyasi partilerin temsilcileri, bazı daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.



Giresun'a bağlı Görele İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Kutlamalara ilk önce üç pare top atışı ile başlandı.



Görele Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına kuruluşlar çelenk koydu. Şehitlik ziyaret edildi. Ardından havanın yağışlı olması üzerine kutlama törenlerine Görele 'Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde devam edildi.


Havanın yağışlı ve soğuk olmasına rağmen Hasan Ali Yücel Kültür Merkezine halk akın etti. Sahnede yer alan Giresun Belediye Bandosu eşliğinde Şehitler ve Türk büyüklerinin aziz hatırasına saygı duruşundan sonra halkın da katılımı ile İstiklal Marşı okundu.



Törende ilk olarak Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu konuştu. Günün anlam ve önemine değinen Melikoğlu,


“Kurtuluş günü; emperyalizmin Anadolu topraklarından sürüldüğü gündür. Bağımsızlık ve özgürlüğümüzün pekiştirildiği gündür. Bayrağımızın coşkuyla dalgalandığı en güzel günlerden biride bu gündür” dedi.


Yıllar önce Görele halkının; yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla düşman işgaline karşı kahramanca mücadele ettiğini, bağımsız ve hür yaşamak uğruna başta canları olmak üzere her şeylerini feda ettiklerini hatırlatan Başkan Melikoğlu;


"Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu; böylesi kahramanlıkların ve yiğitliklerin, vatan için kendisini kara toprağa seve seve feda etmişliklerin öyküleriyle doludur. Görele’nin bu onurlu gününde geçmişteki onurlu direnişleriyle topraklarımızı düşman işgalinden kurtaran ve bugün aramızda olmayan kahramanlarımızı minnet, şükran ve saygıyla anıyoruz” dedi.


Başkan Melikoğlu’dan sonra kürsüye davet edilen Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu kısa ve anlamlı bir konuşma yaptı.


Törende, kurtuluş günü nedeniyle okullar arasında yapılan çeşitli daldaki yarışmalarda ödül alan öğrencilere hediyeleri İlçe Kaymakamı, Garnizon Komutanı ve Belediye başkanı tarafından takdim edildi. Etkinlikte bazı öğrenciler günün anlamına uygun okuduğu şiirler okudu.


Konuşmaların ardından sahneye davet edilen Görele Horon Ekibi yöresel halk oyunlarından oluşan bir gösteri sundu. Trabzon Belediyesi Mehteran Takımı’nın sunduğu gösterisi büyük beğeni topladı. Mehteran Takımı ayakta alkışlandı.

Salondaki törenin bitmesinin ardından kutlama etkinlikleri çerçevevesinde sırasıyla Resim Sergisi, Kitap Sergisi ve Karikatür Sergilerinin açılış ve gezilmesine geçildi. 



RESİM SERGİSİ

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi Salondaki törenin ardından aynı salonun girişinde; Akçaabatlı ressamlardan Ekrem Kutlu, Kenan Demir, Şakir Şeyhoğlu(Arsin), Abdullah Değirmenci, Emine Değirmenci, Yasin Ava, İbrahim Sonkaya, Ali Sait Çelik, Güliz Sandıkçı, Bülen İsak, Serhan Usluoğlu, Asiye gayretli, Mehmet Parlayan, Nuray Bölükbaşı, Emine Gülgör ve Seval Mısır’a ait 21 adet yağlı boya tablo resim sergisi gezildi.












KİTAP SERGİSİ

Ve ardından yine aynı mekanda Araştırmacı Yazar Mustafa Yazıcı tarafından açılan 43. Yıl Kitap ve Kültür Sergisi; Görele Kaymakamı Aykut Pekmez, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu ve beraberindekiler tarafından gezilerek, kitaplar incelendi ve Araştırmacı Yazar Mustafa Yazıcı’dan bilgi aldılar.














KARİKATÜR SERGİSİ


Ardından Görele Kaymakamı Aykut Pekmez, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu ve beraberindekiler tarafından Görele Öğretmenevi Sergi salonunda Karikatürist Yazar Harun Yavruoğlu tarafından açılan Karikatür Sergisinin açılışına geçildi. İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanı ve beraberindekiler tarafından sergi, ilgi ve büyük beğeniyle izlendi ve Karikatür Sanatçısı Harun Yavruoğlu’dan bilgi alarak, sanatçıya teşekkür ettiler.














































 HABER ve FOTOĞRAFLAR: MUHAMMET YAVRUOĞLU
13.02.2011 - Pz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder