23 Şubat 2011 Çarşamba

LİBYA'DAN TRABZON'U ATEŞ SARDI


Libya’da çıkan olaylarda Trablus kenti yakınlarındaki bir inşaatta vinç operatörü olarak çalışan Trabzon Yomra Oymalıtepe Beldesinden Yunus Emre Çelik vurularak öldürüldü.

Libya’da çıkan olaylarda Trablus kenti yakınlarındaki bir inşaatta vinç operatörü olarak çalışan Trabzon Yomra Oymalıtepe Beldesinden Yunus Emre Çelik vurularak öldürüldü. Edinilen bilgiye göre İstanbullu bir firmada çalışan Yunus Emre Çelik (27), Libya Trablus yakınlarındaki bulunan şantiyedeki vince tırmandığı anda nereden geldiği belirlenemeyen tek kurşunla vurularak öldürüldü.


Trabzon’un Yomra ilçesi Oymalıtepe Beldesine kayıtlı olan Yunus Emre Çelik, Libya’da çıkan olaylarda silahla vurularak öldürüldü. Konsolosluk ailesine haberin ulaşması üzerine bugün bilgi verdi.


Dün uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Trabzonlu Yunus Emre Çelik'in ailesi, yakınları ve arkadaşları büyük şok yaşıyor.
Kalp hastası olan ve oğlunun ölüm haberini alan baba İsmail Çelik, Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yomra ilçesi Oymalıtepe beldesindeki evlerinde yaşayan annesi Sevim Çelik ise oğlunun hayatını kaybettiğini henüz bilmiyor.


Yomra Oymalıtepe Beldesinde bulunan amcası Abdülkadir Çelik, yeğeninin yaklaşık 2,5- 3 ay önce Libya'nın Trablus kentine bir inşaat firmasıyla çalışmaya gittiğini ifade ederek; "Yakında kendisi ile görüşemedik. Olayı yeni duydum. Ben 1979 yılında Libya'da çalışmıştım. Biz, o zamanlar sıkıntı çektik. Şu an orada şartlar yine çok zor. Cenazesini bile zor alacağımızı düşünüyoruz" dedi.


Dışişleri Bakanlığı cenazeyi almak için uğraşırken, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun Konsolosluktan Yunus Emre Çelik'in cenazesinin Trabzon'a getirilmesi için girişimlerde bulunduğu öğrenildi.


Yunus Emre Çelik'in 3 erkek, biri kız 4 kardeşin en küçüğü olduğu ve diğer abisinin de Rusya'da işçi olarak çalıştığı öğrenildi. Çelik, gibi Yomra ilçesinden 80 kişinin daha Libya'da çalıştığı belirtildi. Çalışmak için Libya'ya giden Yunus Emre Çelik’in amacı para biriktirip memlekete döndüğünde evlenmekti.


Y. KAYNAK: www.haber61.net - 23 Şubat 2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder